Zomerontmoetingen: OPROEP!

Vorig jaar hebben we een aantal zomerontmoetingen georganiseerd: van koffie drinken, tot kaarten maken, tot samen eten, tot een picknick. Voor wie er wél thuis zijn op dat moment. We gaan tenslotte niet allemaal (tegelijk) op vakantie. Dit jaar willen we dat weer doen.

We horen graag wat voor zomerontmoetingen jullie fijn zouden vinden. En, dat zou helemaal prachtig zijn, of er misschien een ontmoeting is die je zou willen organiseren. En dat mag dus echt van alles zijn! Van fietstochten tot spelletjesavonden tot samen sterren kijken tot …..

Jullie bruisen vast van de goede ideeën en de leuke plannen. Kom maar door! Je kunt je ideeën kwijt bij ds. Jeannette (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-83041604, 0518-419979). Zij gaat eerst met vakantie, maar zo gauw ze terug is gaat ze er mee aan de slag.

Geen beperkende maatregelen meer, vanaf zondag 6 maart weer koffiedrinken na de dienst!

Vanaf vrijdag 25 februari gelden in de kerk geen beperkende maatregelen meer. Fijn! De kerkzaal is weer ingericht als voorheen, zij het voor nu nog met iets meer ruimte tussen de rijen.

Ook voor doordeweekse bijeenkomsten thuis of in de kerk vervallen de maximale groepsgroottes. Alleen de basismaatregelen blijven van toepassing: handen wassen, thuisblijven/testen bij klachten en ventileren. Wel vragen we voor alle bijeenkomsten om begrip en ruimte voor mensen die liever nog wat afstand bewaren. Overleg altijd even of het ook gewenst is om enige afstand te bewaren.

En -hoera, hoera!- vanaf zondag 6 maart gaan we na de dienst weer koffie drinken!

Kerkdiensten maart uitgezonden door Omrop Fryslân

In de maand maart zal Omrop Fryslân bij ons te gast zijn. Zij zullen dan de zondagse erediensten uitzenden. Sinds het begin van de pandemie zendt Omrop Fryslân op zondagmorgen een kerkdienst uit en die wordt enorm goed bekeken, ook in onze gemeente. Dus toen de Omrop vroeg of dat een maand vanuit Hallum mocht, hebben we daar van harte mee ingestemd.

Uitgangspunt is dat de Omrop te gast is en dat wij gewoon de diensten vieren zoals we dat anders ook doen. Toch zullen er ook een aantal dingen worden aangepast. De diensten zullen om 10.00 uur beginnen in plaats van om 9.30 uur. Er zal meer plaats ingeruimd worden voor het Frysk (in lezingen en liederen). We hebben de nieuwe Doopsgezinde voorganger, Thea Tholen, gevraagd om een keer voor te gaan, zodat de oecumenische samenwerking in Hallum een plaats krijgt. En de Werkplaats Muziek doet haar best om voor gevarieerde muzikale medewerking vanuit onze eigen gemeente te zorgen.

De geplande kerk- en schooldienst op 20 maart blijft een kerk- en schooldienst.

Hoezeer we inmiddels ook gewend zijn aan camera’s in de kerk, die van Omrop Fryslân zullen wel iets prominenter aanwezig zijn dan de onze. Net zoals hun manier van uitzenden zal verschillen van die van ons. We hopen op mooie diensten en uitzendingen.

Kerkenraad PGM

Filmpje U zij de Glorie

Veel gemeenteleden hebben de afgelopen weken meegewerkt aan het maken van een filmpje voor Pasen. Gezamenlijk hebben zij een bijdrage geleverd aan het 'U zij de glorie'. Het filmpje is te bekijken door het klikken op bijgaand plaatje.

Filmpjes voor de Kerstdagen

Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst 2020 in Hallum is anders dan andere jaren. Toch is deze avond de Boodschap hetzelfde als al die andere jaren. Kijk maar eens naar het volgende filmpje door te klikken op de foto.

 

Kinderen van It Fundamint

De kinderen van It Fundamint vertellen in bijgaand filmpje wat het Kerstfeest voor hen betekent en in eigen woorden waar wij tijdens deze dagen aan denken. Klik op de foto om het filmpje te starten.

 

Ere Zij God

De oproep om als gemeenteleden het Ere zij God met elkaar te gaan zingen leverde een flink aantal filmpjes op. Daarvan is een mooie compilatie gemaakt en door op onderstaande foto te klikken wordt nog maar weer eens duidelijk dat er in onze gemeente veel zangtalent aanwezig is. Ondersteund door organist Harry Maring die op ons eigen Van Gruisen-orgel de melodie speelt presenteren wij trots ons PGM-koor!

 

KerkTV via Kerkdienstgemist.nl

Begin november heeft de kerkenraad besloten dat we de bijzondere kerkdiensten ook via Kerk TV gaan uitzenden. Inmiddels zijn er een aantal diensten via YouTube uitgezonden en hebben we veel positieve reacties daarover ontvangen. Daarom is besloten om hiermee door te gaan en hebben we als gemeente apparatuur aangeschaft zodat wij dan zelf bepaalde kerkdiensten kunnen uitzenden.

Na installatie van de apparatuur deze week en een test-uitzending kunnen we op zondag 20 december proefdraaien en voor het eerst zelf een kerkdienst via Kerkdienst Gemist uitzenden. Tot dusverre was het zo dat je de kerkdiensten via Kerkomroep kon beluisteren en dit blijft de eerste maanden ook nog mogelijk. Daarnaast is het vanaf zondag 20 december dus mogelijk de kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren (alle diensten) en te bekijken (bijzondere diensten).

Natuurlijk is dit voor ons eerst ook allemaal nieuw hoe we met deze apparatuur om moeten gaan, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we na een tijdje inwerken een goede registratie van de kerkdiensten bij u thuis kunnen brengen.

Wij houden u de komende tijd via de Zondagsgroet op de hoogte van onze ervaringen met het uitzenden van de kerkdiensten via KerkTV. Als u reacties of vragen hebt daarover kunt u die sturen naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk is het zo dat als er hulp nodig is wij u deze hulp zullen bieden.

Ook hierover komt meer informatie op de Zondagsgroet.

De PR Commissie