Stoppen aanmelden kerkdiensten

In de vergadering van de kleine kerkenraad hebben we afgesproken om vanaf zondag (in ieder geval voorlopig) te stoppen met het aanmelden voor de kerkdiensten. Op dit moment zijn er maximaal 60 kerkgangers (inclusief kerkteam) welkom in onze kerkdiensten. Door de onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen we niet meer mensen in het gebouw houden. De afgelopen weken hebben we gezien dat deze aantallen niet worden gehaald. Blijkbaar is de drempel te hoog om voor de woensdag al aan te geven of we naar de kerk willen komen. Daarnaast zijn we de vakantieperiode in gegaan waarbij er ook veel mensen op pad zullen gaan. Vandaar dat we tot dit besluit zijn gekomen. Kortgezegd komt het neer op de volgende aandachtspunten:

1. Mensen zijn zonder aanmeldingen welkom voor de zondagse erediensten daarbij geldt dat je thuis moet blijven bij verkoudheidsklachten, koorts of andere klachten die op corona kunnen wijzen.

2. Er kunnen 60 mensen in de kerk.

3. Vol is vol: als blijkt dat de aantallen bezoekers die naar de kerkdiensten komen groter worden dan het gewenste aantal kan het zijn dat er een moment is dat er gezegd wordt dat er niet meer in kunnen.

4. Kerkbezoekers worden bij binnenkomst geregistreerd door de coördinatoren.

5. Houd afstand van anderhalve meter tot elkaar.

6. We blijven de RIVM-regels hanteren.

Tijdens de kerkdiensten

Samenzang is sinds enige weken weer mogelijk waardoor de voorzangers niet meer nodig zijn in de eredienst. De voorzangers kunnen in een later stadium wel uitgenodigd worden bij het aanleren van een nieuw lied.

Aanmelden kerkdiensten maximaal 60 kerkgangers

Op dit moment zijn er maximaal 60 kerkgangers welkom in onze kerkdiensten. Dat betekent dat het nog steeds nodig is om je aan te melden voor de kerkdienst. Dat kan wekelijks van maandagmorgen tot woensdagavond 18.00 uur, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-45734984 (whatsapp of voicemail). 

Graag het aantal personen doorgeven én of je gebruik wilt maken van de kinderoppas. In de kerk nemen we de maatregelen van het RIVM in acht.

Samenzang is weer mogelijk, hoera! Er zijn twee voorzangers die de gemeentezang gaan ondersteunen. We zijn erg blij dat we deze stap weer kunnen zetten en hopen van harte dat het een opmaat is naar nog meer versoepelingen. Via de Zondagsgroet zullen we u op de hoogte houden.

Filmpje U zij de Glorie

Veel gemeenteleden hebben de afgelopen weken meegewerkt aan het maken van een filmpje voor Pasen. Gezamenlijk hebben zij een bijdrage geleverd aan het 'U zij de glorie'. Het filmpje is te bekijken door het klikken op bijgaand plaatje.

Filmpjes voor de Kerstdagen

Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst 2020 in Hallum is anders dan andere jaren. Toch is deze avond de Boodschap hetzelfde als al die andere jaren. Kijk maar eens naar het volgende filmpje door te klikken op de foto.

 

Kinderen van It Fundamint

De kinderen van It Fundamint vertellen in bijgaand filmpje wat het Kerstfeest voor hen betekent en in eigen woorden waar wij tijdens deze dagen aan denken. Klik op de foto om het filmpje te starten.

 

Ere Zij God

De oproep om als gemeenteleden het Ere zij God met elkaar te gaan zingen leverde een flink aantal filmpjes op. Daarvan is een mooie compilatie gemaakt en door op onderstaande foto te klikken wordt nog maar weer eens duidelijk dat er in onze gemeente veel zangtalent aanwezig is. Ondersteund door organist Harry Maring die op ons eigen Van Gruisen-orgel de melodie speelt presenteren wij trots ons PGM-koor!

 

KerkTV via Kerkdienstgemist.nl

Begin november heeft de kerkenraad besloten dat we de bijzondere kerkdiensten ook via Kerk TV gaan uitzenden. Inmiddels zijn er een aantal diensten via YouTube uitgezonden en hebben we veel positieve reacties daarover ontvangen. Daarom is besloten om hiermee door te gaan en hebben we als gemeente apparatuur aangeschaft zodat wij dan zelf bepaalde kerkdiensten kunnen uitzenden.

Na installatie van de apparatuur deze week en een test-uitzending kunnen we op zondag 20 december proefdraaien en voor het eerst zelf een kerkdienst via Kerkdienst Gemist uitzenden. Tot dusverre was het zo dat je de kerkdiensten via Kerkomroep kon beluisteren en dit blijft de eerste maanden ook nog mogelijk. Daarnaast is het vanaf zondag 20 december dus mogelijk de kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren (alle diensten) en te bekijken (bijzondere diensten).

Natuurlijk is dit voor ons eerst ook allemaal nieuw hoe we met deze apparatuur om moeten gaan, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we na een tijdje inwerken een goede registratie van de kerkdiensten bij u thuis kunnen brengen.

Wij houden u de komende tijd via de Zondagsgroet op de hoogte van onze ervaringen met het uitzenden van de kerkdiensten via KerkTV. Als u reacties of vragen hebt daarover kunt u die sturen naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk is het zo dat als er hulp nodig is wij u deze hulp zullen bieden.

Ook hierover komt meer informatie op de Zondagsgroet.

De PR Commissie

 

Veilig kerk-zijn - de afspraken

De huidige afspraken zijn:

Kerkdiensten:

• het aantal kerkgangers wordt beperkt tot 30 mensen (exclusief medewerkers)

• geen samenzang (voorzang is wel mogelijk)

• bij binnenkomst tot aan de zitplaats een mondkapje te dragen (heeft u zelf geen mondkapje dan kunt u bij de ingang een mondkapje krijgen)

Andere bijeenkomsten:

 het advies van de overheid is: blijf zoveel mogelijk thuis. Dus de eerste vraag bij andere kerkelijke bijeenkomsten dan de kerkdienst is: kan het wachten, of kan het online?

 als dat echt niet kan, kunnen groepen nog terecht in de Rode Zaal (maximaal 8 personen) of in de Koarte Gaarde (maximaal 6 personen). Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften: bij klachten thuisblijven, handen ontsmetten bij binnenkomst, te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren en iedereen vanaf 13 jaar draagt bij verplaatsingen binnen een mondkapje. Zingen is in deze ruimtes niet toegestaan. En na afloop van de bijeenkomst moeten alle tafels, stoelen en deurkrukken worden gedesinfecteerd.

 thuis afspreken kan niet

We zijn heel blij met hoe het tot nu toe is gegaan met het handhaven van alle maatregelen en we roepen u dringend op de veiligheidsvoorschriften met ernst in acht te blijven nemen. Bij klachten thuisblijven, bij binnenkomst de handen ontsmetten en te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren.