Dank-U-wel-soep op Dankdag

Dank-U-wel-soep op Dankdag: Elk jaar vieren we in onze gemeente op de eerste woensdag in november de dankdag voor gewas en arbeid. Een moment midden in de week dat we God danken voor wat er in ons leven groeit en bloeit, voor wat we hebben kunnen oogsten in ons werk en in ons leven, voor het goede dat ons toevalt. Dit jaar willen we soep koken van onze dank. En die dan natuurlijk met elkaar delen.

Hoe gaan we dat doen? We vragen u en jullie om op de zondag voor dankdag, zondag 3 november, ingrediënten mee te brengen voor in de soep. Prei, ui, wortelen ... maar ook van bloemkool, pompoen en courgettes kun je heerlijke soep koken! Prachtig als het producten uit je eigen oogst zijn, maar ook een bouillonblokje kan een symbool zijn voor je samengeperste dank. De meegebrachte ingrediënten worden verdeeld onder een aantal soep-kokers en die koken dan soep van onze dank.

Op Dankdag nemen ze hun pan soep mee naar de kerk (deze keer vieren we Dankdag in de Hoeksteen en beginnen we om 19.00 uur) en eten we die samen tijdens de viering. Iedereen kan ook nog wat gesmeerde broodjes meenemen, die we dan samen delen. En mocht er iets overblijven, dan delen we dat natuurlijk gewoon uit.

Wij brengen dit nu al onder de aandacht zodat jullie vast na kunnen denken over de ingrediënten. En we zoeken natuurlijk soep-kokers. Wie zou er een pan soep willen maken? Opgave graag bij ds. Jeannette van den Boogaard via telefoon, email of Whatsapp (0518- 419979, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-83041604). 

Werkplaats Kerkmuziek i.o. zoekt enthousiaste medewerkers

De Werkplaats Kerkmuziek i.o. zoekt enthousiaste medewerkers om in teamverband de kerkmuziek in Hallum body te geven. Wij zijn op zoek naar (staf)medewerkers die zin hebben om in een vrolijk verband muziek in de kerk te organiseren. In het te vormen team, waarin o.m. samengewerkt zal worden met de kerkmusicus, zal gezocht worden naar mogelijkheden om op een frisse, aansprekende manier muziek in de kerk te maken die meer van deze tijd is. Gedacht wordt aan een manier van samenwerken waarin werkplezier en zoeken naar nieuwe wegen centraal staan.

Voor deze functie kan elk gemeentelid zich aanmelden; gelet op het karakter van het geheel, heeft de leeftijdsgroep 25-45 een lichte voorkeur. Gegadigden voor deze functie kunnen zich melden bij de voorzitter van de Werkplaats Kerkmuziek i.o. Harry Maring (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of de voorzitter van de kerkenraad, Dirk Vis (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Historie gereformeerde kerk Hijum-Finkum vastgelegd

Onlangs verscheen op de website, GereformeerdeKerken.info, een historisch overzicht betreffende de voormalige Gereformeerde Kerk te Hijum en Finkum, die inmiddels onderdeel uitmaakt van onze kerkelijke gemeente. Onderaan het eerste verhaal staat een link naar het tweede gedeelte, zodat men gewoon kan 'doorklikken'. Hierbij de link naar deze website: 
 
 
Met een hartelijke groet!
 
Namens het redactieteam van GereformeerdeKerken.info,
G.J. Kok - Groningen
 

Wensen in de wensboom

Bijna 3 jaar geleden hingen we de wensboom aan de buitenmuur van De Hoeksteen. Een plek voor iedereen uit ons dorp om een wens te doen voor iemand anders. De wensen konden in de brievenbus worden gedaan en kwamen vervolgens op een bordje aan de boom te hangen. En wie de wensen las en dacht: daar kan ik aan meehelpen, kon dan contact opnemen.

In de loop der jaren zijn er heel wat wensen gedeeld en vervuld. Mensen zijn met elkaar in contact gebracht, hebben samen gegeten of iets ondernomen, elkaar geholpen bij het computeren of hebben iemand een prachtige dag uit bezorgd. Er zijn klussen verricht voor wie dat zelf niet kon, en er zijn heel veel spullen verzameld voor mensen die daar zelf niet voor konden zorgen. Prachtig! Ondertussen sleet de wensboom steeds een beetje verder in weer en wind en werden er 2 brievenbussen opgeblazen.

We hebben nu besloten om de boom van de buitenkant van de kerk te halen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we er van uitgaan dat er geen wensen meer zijn of kunnen komen. Wanneer er een wens is, mag die nog altijd worden doorgegeven aan één van de pastores. Zij zorgen dan dat de wens bekend wordt gemaakt en dat mensen kunnen reageren om mee te helpen de wens te vervullen. Dus heb je een wens voor een ander: geef het dan door, dan gaan we er mee aan de slag!