Zondag 5 juli weer samen vieren

Het is de eerste zondag dat we weer met meer mensen in de kerk gaan vieren. We hopen uiteraard dat u mee gaat doen. Door de anderhalvemeter-maatregel kunnen er maximaal 64 mensen in de Hoeksteen en moeten we werken met een aanmeldingssysteem. Het gaat tegen het principe van een gastvrije kerk in, maar het kan (nog) niet anders. Naast de mensen die een taak hebben in de dienst waaronder een team van coördinatoren gaan we de eerste zondagen uit van 50 overige kerkgangers. Aanmelden kan per zondag van maandagmorgen tot woensdagavond 18.00 uur via de email (dat heeft de voorkeur): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 06-45734984. Doet u mee?

 

12plus op zondag 5 juli

Aan alle 12plussers: op zondag 5 juli, als de eerste kerkdienst met kerkgangers is in de Hoeksteen, zijn jullie welkom voor een eigen viering bij Jelle en Hanna Bremer in de tuin. Nog één keer elkaar ontmoeten op de drempel van de zomervakantie. Thema: iets met de voetstappen die jullie kregen. Wat voor stappen ga je zetten de komende tijd en wat neem je mee voor onderweg? We hopen jullie te zien op zondag 5 juli, van 9.30 tot 10.15 uur, in de tuin van Jelle en Hanna Bremer (Ljouwerterdyk 9 Hallum).

Gebruiksplan PGM vanaf 1 juli

Wij volgen het Protocol erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten dat is gepubliceerd door de PKN (zie (www.steunpuntkerkenwerk.nl/coronaprotocol). Het gebruiksplan van de PGM is een uitwerking van dat protocol. De regelgeving is aan sterke verandering onderhevig. Ons gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.

Vanaf 1 juli 2020 mogen kerkdiensten met een maximum van 100 personen (exclusief medewerkers) gehouden worden volgens de richtlijnen RIVM. We gebruiken de periode van 1 juli tot en met 1 augustus 2020 als oefenperiode waarna we evalueren en bijstellen; Als de richtlijnen van het RIVM dit toelaten zullen we het plan aanpassen aan de dan geldende maatregelen.  

Gebruiksplan PGM

Vieringen na 1 juli

In deze weken zijn we bezig met de voorbereidingen voor wanneer we na 1 juli weer met een groep kerkgangers kunnen vieren. Iets waar we ons zeer op verheugen. Tegelijkertijd worden we ons er steeds meer van bewust hoeveel beperkingen er ook dan nog zijn. Beperkingen waar we niet blij van worden, maar die vooreerst nodig zijn. In de komende week wordt bij alle gemeenteleden een brief bezorgd waarin wordt uitgelegd hoe een en ander in zijn werk zal gaan. Alle lof en dank aan de wijkteams die na de Paasen Pinkstergroet ook deze brief weer willen bezorgen.

Oproep zangers/zangeressen/muzikanten!!

Nu we in de zomer wel weer samen naar de kerk mogen, maar daar nog geen samenzang mogelijk is, willen we evengoed ruimte maken voor muziek en zang in de diensten. We denken aan 1 of 2 zangers/zangeressen per viering die voor ons de liederen zingen. Daarnaast zou het natuurlijk prachtig zijn als we wat kunnen variëren met de muziek in de diensten.

Daarom een oproep aan jullie allemaal: wie wil er in de zomerdiensten wel een keer komen zingen, alleen of met iemand anders? En wie bespeelt er een instrument en zou het leuk vinden om een muzikale bijdrage te leveren in een van de diensten? We hopen echt op een heleboel spontane reacties!!! Opgeven kan bij ds. Jeannette van den Boogaard.

Aan de gemeente

In verband met het coronavirus zijn er voorlopig geen kerkdiensten. Om in deze tijd met elkaar verbonden te blijven, is er wekelijks de zondagsgroet, die u via de mail of op papier kunt ontvangen. En op de zondagochtenden zenden we een korte viering uit vanuit de Hoeksteen, die te beluisteren is via de lukasontvangers en via kerkomroep.nl (of de kerkomroep-app, die u kunt downloaden op uw mobiel of tablet). Aanwezig zijn alleen de voorganger, de ouderling van dienst, de muzikant en de koster.

Wie wil, kan op zondagmorgen vanaf 10.00 uur bij Omrop Fryslân een volledige dienst meebeleven.

Collecteren met de smartphone vanaf januari

In de oktober editie van Tsjerkepraat is aangegeven dat er een onderzoek zou worden opgestart om in beeld te brengen op welke wijze we de kerkgangers die op de zondagochtend in portemonnees en potjes moeten zoeken naar kleingeld, kunnen faciliteren. We zijn inmiddels een behoorlijke stap verder en kunnen aangeven dat per 5 januari a.s. geven met de smartphone mogelijk is. Dat betekent dat, als er wordt gecollecteerd, kerkgangers vanaf dat moment kunnen kiezen: geven met contant geld, met collecte bonnen en/of met de smartphone (digitaal geven).

We hebben inmiddels een samenwerkingsovereenkomst getekend en daarmee is de samenwerking met Givt een feit. Givt is een organisatie die het mogelijk maakt aan de collecte te geven zonder contant geld. Het gevoel van geven wordt behouden. Givt wordt in veel kerken gebruikt en ook een aantal stichtingen en goede doelen maken er al gebruik van.

Hoe werkt het?

Wie de Givt- app op zijn/haar smartphone heeft geïnstalleerd kan geld geven. Iedereen die de mogelijkheid wil hebben om met de smartphone te geven kan de Givt app nu alvast downloaden (App Store/Google Play) en zich registreren. Wij gaan binnenkort de collectezakken voorzien van een zender. Op het moment dat tijdens een kerkdienst de collecte wordt aangekondigd wordt de app geopend en toetst de kerkganger in welk bedrag hij/zij wil geven. Daarna hoeft hij/zij alleen nog maar de telefoon langs de 1e collectezak te bewegen. De telefoon is op het moment van geven geen actieve (internet) verbinding nodig met de zender, waardoor het geven heel snel en heel effectief gaat. Let er wel op dat het geluid van de telefoon tijdens de Kerkdienst is uitgeschakeld.

Geven via de app:

• Is simpel en gebruiksvriendelijk voor zowel de gebruiker als de kerk;

• Is een aanvulling op de traditionele manier van collecteren;

• Is anoniem en veilig;

• Is voor de gever aantoonbaar en, mits wordt voldaan aan de regels, fiscaal aftrekbaar;

• Het geven is voor de gever gratis, PGM Hallum betaalt een vergoeding aan Givt;

• Mensen die thuis meeluisteren kunnen ook meedoen aan de collecte door via de app vanuit de lijst onze kerk te selecteren en vervolgens te geven.

Vervolg

Er is informatie beschikbaar en in de eerste weken van januari zullen er binnen de kerk een aantal mensen beschikbaar zijn om, mocht dat nodig en wenselijk zijn, kerkgangers te ondersteunen.

Mochten er nu al vragen zijn dan kunnen die worden gesteld aan Martin Stavleu of Siebe Post, beiden lid College van Kerkrentmeesters of Tjitte Fennema, lid College van Diakenen.