Voorbereidingen musical Esther in Hallum gestart

Vorig jaar zijn enthousiast voorbereidingen gestart voor de uitvoering van een musical. In de eerste plaats door en voor onze kerkelijke gemeenteleden, maar uiteraard ook voor andere belangstellenden. Een musical werd geselecteerd (Esther), deelnemers meldden zich aan, rekwisieten werden aangekocht, data gepland...

Door corona waren we genoodzaakt de start van de repetities op te schorten. Tot nu. 

Vanaf zondag 11 september a.s. oefenen we vrijwel iedere zondag van 11.00 tot 12.30 in De Hoeksteen (met uitzondering van schoolvakanties). We starten dan met uitdelen van oefenmateriaal en een leesrepetitie. Het weekend van 29 januari 2023 staat als uitvoeringsweekend gepland.

Mocht het jou leuk lijken om op één of andere wijze betrokken te zijn bij uitvoering dan wel organisatie van dit prachtige project. Meld je dan aan bij Frida. Speciaal aanmeldingen van creatievelingen en/of handige mensen zijn we blij mee. Deelnemers zijn inmiddels via een persoonlijke e-mail op de hoogte gebracht. Mocht je deze niet ontvangen hebben en je eerder wel hebben aangemeld? Bel of app dan s.v.p. met Frida.

Hartelijke groet, namens het musicalcomité,

Afke, Janneke, Knillis, Margriet en Frida (06-24549581)

Uitnodiging orgelconcert Sint Maartenkerk zondag 18 september

Sietze de Vries bespeelt het Van Gruisen orgel in de Sint Maartenkerk zondagmiddag 18 september vanaf 16.00 uur. Sietze is organist van de Martinikerk in Groningen en bekend van optredens in binnen- en buitenland.

Dit concert werd eind 2019 aangeboden aan onze organist Harry Maring, in verband met zijn 50-jarig jubileum als organist. Het eerder geplande concert in april 2020 kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

 

Zomerontmoetingen: OPROEP!

Vorig jaar hebben we een aantal zomerontmoetingen georganiseerd: van koffie drinken, tot kaarten maken, tot samen eten, tot een picknick. Voor wie er wél thuis zijn op dat moment. We gaan tenslotte niet allemaal (tegelijk) op vakantie. Dit jaar willen we dat weer doen.

We horen graag wat voor zomerontmoetingen jullie fijn zouden vinden. En, dat zou helemaal prachtig zijn, of er misschien een ontmoeting is die je zou willen organiseren. En dat mag dus echt van alles zijn! Van fietstochten tot spelletjesavonden tot samen sterren kijken tot …..

Jullie bruisen vast van de goede ideeën en de leuke plannen. Kom maar door! Je kunt je ideeën kwijt bij ds. Jeannette (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-83041604, 0518-419979). Zij gaat eerst met vakantie, maar zo gauw ze terug is gaat ze er mee aan de slag.

Filmpjes voor de Kerstdagen

Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst 2020 in Hallum is anders dan andere jaren. Toch is deze avond de Boodschap hetzelfde als al die andere jaren. Kijk maar eens naar het volgende filmpje door te klikken op de foto.

 

Kinderen van It Fundamint

De kinderen van It Fundamint vertellen in bijgaand filmpje wat het Kerstfeest voor hen betekent en in eigen woorden waar wij tijdens deze dagen aan denken. Klik op de foto om het filmpje te starten.

 

Ere Zij God

De oproep om als gemeenteleden het Ere zij God met elkaar te gaan zingen leverde een flink aantal filmpjes op. Daarvan is een mooie compilatie gemaakt en door op onderstaande foto te klikken wordt nog maar weer eens duidelijk dat er in onze gemeente veel zangtalent aanwezig is. Ondersteund door organist Harry Maring die op ons eigen Van Gruisen-orgel de melodie speelt presenteren wij trots ons PGM-koor!

 

KerkTV via Kerkdienstgemist.nl

Begin november heeft de kerkenraad besloten dat we de bijzondere kerkdiensten ook via Kerk TV gaan uitzenden. Inmiddels zijn er een aantal diensten via YouTube uitgezonden en hebben we veel positieve reacties daarover ontvangen. Daarom is besloten om hiermee door te gaan en hebben we als gemeente apparatuur aangeschaft zodat wij dan zelf bepaalde kerkdiensten kunnen uitzenden.

Na installatie van de apparatuur deze week en een test-uitzending kunnen we op zondag 20 december proefdraaien en voor het eerst zelf een kerkdienst via Kerkdienst Gemist uitzenden. Tot dusverre was het zo dat je de kerkdiensten via Kerkomroep kon beluisteren en dit blijft de eerste maanden ook nog mogelijk. Daarnaast is het vanaf zondag 20 december dus mogelijk de kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren (alle diensten) en te bekijken (bijzondere diensten).

Natuurlijk is dit voor ons eerst ook allemaal nieuw hoe we met deze apparatuur om moeten gaan, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we na een tijdje inwerken een goede registratie van de kerkdiensten bij u thuis kunnen brengen.

Wij houden u de komende tijd via de Zondagsgroet op de hoogte van onze ervaringen met het uitzenden van de kerkdiensten via KerkTV. Als u reacties of vragen hebt daarover kunt u die sturen naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk is het zo dat als er hulp nodig is wij u deze hulp zullen bieden.

Ook hierover komt meer informatie op de Zondagsgroet.

De PR Commissie