Week van Gebed 2020

Zondag 19 jan. Sint Maartenskerk te Hallum van 19.00 – 19.30 uur.

Maandag 20 jan. Lokaal v.d. Liudgerkerk te Ferwert van 19.00 – 19.30 uur.

Dinsdag 21 jan. Sint Maartenskerk te Hallum van 19.00 – 19.30 uur.

Woensdag 22 jan. Godehardus kerk te Marrum van 19.00 – 19.30 uur.

Donderdag 23 jan. Kerk aan de Ee te Burdaard van 19.00 – 19.30 uur.

Vrijdag 24 jan. Iona viering, Fermanje te Hallum van 19.00 – 19.30.uur

Zaterdag 25 jan. Sint Maartenskerk te Hallum van 19.00 – 19.30 uur. 

Zondag 26 jan. IKO dienst, de Hoeksteen te Hallum van 9.30 – 10.30 uur 

(zie voor meer info de Zondagsgroet van 5 en 12 januari)

Collecteren met de smartphone vanaf januari

In de oktober editie van Tsjerkepraat is aangegeven dat er een onderzoek zou worden opgestart om in beeld te brengen op welke wijze we de kerkgangers die op de zondagochtend in portemonnees en potjes moeten zoeken naar kleingeld, kunnen faciliteren. We zijn inmiddels een behoorlijke stap verder en kunnen aangeven dat per 5 januari a.s. geven met de smartphone mogelijk is. Dat betekent dat, als er wordt gecollecteerd, kerkgangers vanaf dat moment kunnen kiezen: geven met contant geld, met collecte bonnen en/of met de smartphone (digitaal geven).

We hebben inmiddels een samenwerkingsovereenkomst getekend en daarmee is de samenwerking met Givt een feit. Givt is een organisatie die het mogelijk maakt aan de collecte te geven zonder contant geld. Het gevoel van geven wordt behouden. Givt wordt in veel kerken gebruikt en ook een aantal stichtingen en goede doelen maken er al gebruik van.

Hoe werkt het?

Wie de Givt- app op zijn/haar smartphone heeft geïnstalleerd kan geld geven. Iedereen die de mogelijkheid wil hebben om met de smartphone te geven kan de Givt app nu alvast downloaden (App Store/Google Play) en zich registreren. Wij gaan binnenkort de collectezakken voorzien van een zender. Op het moment dat tijdens een kerkdienst de collecte wordt aangekondigd wordt de app geopend en toetst de kerkganger in welk bedrag hij/zij wil geven. Daarna hoeft hij/zij alleen nog maar de telefoon langs de 1e collectezak te bewegen. De telefoon is op het moment van geven geen actieve (internet) verbinding nodig met de zender, waardoor het geven heel snel en heel effectief gaat. Let er wel op dat het geluid van de telefoon tijdens de Kerkdienst is uitgeschakeld.

Geven via de app:

• Is simpel en gebruiksvriendelijk voor zowel de gebruiker als de kerk;

• Is een aanvulling op de traditionele manier van collecteren;

• Is anoniem en veilig;

• Is voor de gever aantoonbaar en, mits wordt voldaan aan de regels, fiscaal aftrekbaar;

• Het geven is voor de gever gratis, PGM Hallum betaalt een vergoeding aan Givt;

• Mensen die thuis meeluisteren kunnen ook meedoen aan de collecte door via de app vanuit de lijst onze kerk te selecteren en vervolgens te geven.

Vervolg

Er is informatie beschikbaar en in de eerste weken van januari zullen er binnen de kerk een aantal mensen beschikbaar zijn om, mocht dat nodig en wenselijk zijn, kerkgangers te ondersteunen.

Mochten er nu al vragen zijn dan kunnen die worden gesteld aan Martin Stavleu of Siebe Post, beiden lid College van Kerkrentmeesters of Tjitte Fennema, lid College van Diakenen.

 

World Servants 2021

 

 

In de zomer van 2021 op werkvakantie naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Samen bouwen aan een school, woning of kliniek.

Wil jij deze onvergetelijke ervaring ook eens meemaken?

Een World Servants-werkvakantie is een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Twee tot drie weken lang ben je onderdeel van een cultuur in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Je gaat tijdens je werkvakantie vrijwilligerswerk doen met een groep leeftijdsgenoten uit Nederland en leeft midden tussen de lokale bevolking. Samen bouw je mee aan een school, woningen of een kliniek. Op deze manier draag je bij aan de leefomstandigheden in de gemeenschap.

Naast het bouwen doe je nog veel meer: je bezoekt een familie in het dorp, speelt een potje voetbal met de plaatselijke bevolking, vertelt een bijbelverhaal aan honderden kinderen en gaat cultuur snuiven in de omgeving. Kijk voor meer info op www.worldservants.nl/werkvakantie

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan, eventueel samen met jouw ouders, voor de informatieavond op vrijdag 17 januari 2020.

Opgave voor de informatiebijeenkomst, graag voor 03-01-2020 bij Jacoba van der Ploeg-Hoekstra, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op, je mag je aanmelden als je in 2021, het jaar waarin de werkvakantie plaatsvindt, minimaal 16 jaar bent of wordt.

Verdere informatie volgt na opgave. Zien we je dan?!!

 

Frida de Vries- Meindertsma en Jacoba van der Ploeg-Hoekstra

Namens het Jeugdteam en diaconie PGM Hallum

 

Historie gereformeerde kerk Hijum-Finkum vastgelegd

Onlangs verscheen op de website, GereformeerdeKerken.info, een historisch overzicht betreffende de voormalige Gereformeerde Kerk te Hijum en Finkum, die inmiddels onderdeel uitmaakt van onze kerkelijke gemeente. Onderaan het eerste verhaal staat een link naar het tweede gedeelte, zodat men gewoon kan 'doorklikken'. Hierbij de link naar deze website: 
 
 
Met een hartelijke groet!
 
Namens het redactieteam van GereformeerdeKerken.info,
G.J. Kok - Groningen
 

Wensen in de wensboom

Bijna 3 jaar geleden hingen we de wensboom aan de buitenmuur van De Hoeksteen. Een plek voor iedereen uit ons dorp om een wens te doen voor iemand anders. De wensen konden in de brievenbus worden gedaan en kwamen vervolgens op een bordje aan de boom te hangen. En wie de wensen las en dacht: daar kan ik aan meehelpen, kon dan contact opnemen.

In de loop der jaren zijn er heel wat wensen gedeeld en vervuld. Mensen zijn met elkaar in contact gebracht, hebben samen gegeten of iets ondernomen, elkaar geholpen bij het computeren of hebben iemand een prachtige dag uit bezorgd. Er zijn klussen verricht voor wie dat zelf niet kon, en er zijn heel veel spullen verzameld voor mensen die daar zelf niet voor konden zorgen. Prachtig! Ondertussen sleet de wensboom steeds een beetje verder in weer en wind en werden er 2 brievenbussen opgeblazen.

We hebben nu besloten om de boom van de buitenkant van de kerk te halen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we er van uitgaan dat er geen wensen meer zijn of kunnen komen. Wanneer er een wens is, mag die nog altijd worden doorgegeven aan één van de pastores. Zij zorgen dan dat de wens bekend wordt gemaakt en dat mensen kunnen reageren om mee te helpen de wens te vervullen. Dus heb je een wens voor een ander: geef het dan door, dan gaan we er mee aan de slag!