Vanaf Paasmorgen weer vieren met kerkgangers (maximaal 20)

In de afgelopen week heeft de kerkenraad weer diepgaand gesproken over de vraag of we de afspraken rond onze kerkdiensten aanhouden of bijstellen. Jullie begrijpen, het is niet eenvoudig en evenmin eenduidig wat wijs is in deze. Iedereen, kerkenraadsleden én gemeenteleden, zal in zichzelf iets van innerlijke verdeeldheid voelen. De lockdown is verlengd, de maatregelen worden nog niet versoepeld. Tegelijkertijd is er een intens verlangen om als kerk een hoopvolle eerste stap te zetten naar iets meer ruimte. Omdat samen vieren in de kerk, ook al is het met een kleine groep, toch wezenlijk anders voelt. Omdat we zó graag mensen de gelegenheid willen bieden er bij te zijn, de verbinding te ervaren als gemeente van Christus.

Na rijp beraad heeft de kerkenraad besloten vanaf 1e Paasdag weer met maximaal 20 kerkgangers plus het kerkteam te gaan vieren. Dus nog niet in de Stille Week, maar wel op Paasmorgen en vanaf dan elke zondag. Een voorzichtige opstap. Een klein teken van opstanding te midden van alle dood en donker. Een hoopvol baken in de tijd. Ons nog steeds ten volle bewust van wat er allemaal niet kan, en daarmee nog steeds solidair. Maar toch een kleine stap zetten. Daarbij nemen wij uiteraard de verantwoordelijkheid om te zorgen voor optimale voorzorgsmaatregelen, en we verwachten dat iedere kerkganger ook zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en zich houdt aan alle veiligheidsvoorschriften.

Veiligheidsvoorschriften, gebruiksplan voor de kerkgebouwen

Hieronder vinden jullie de belangrijkste huisregels in onze kerkgebouwen. Het volledige gebruiksplan is te vinden op de website. In de Hoeksteen ligt ook een papieren versie.

• Gezondheidsklachten? Geen toegang

• Houd anderhalve meter afstand van elkaar

• Geen handen schudden

• Desinfecteer uw handen bij binnenkomst

• Draag een mondkapje tijdens verplaatsingen

• Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog

• Geen samenzang (wel maximaal 2 voorzangers)

• Volg de gegeven aanwijzingen over looproute en zitplaats op

• Er is geen garderobe, dus u neemt uw jas mee naar uw zitplaats

Aanmelden voor kerkdiensten

Aanmelden  Per zondag, steeds in de week voorafgaand aan die zondag. Je kunt je aanmelden van maandagmorgen tot woensdagavond 18.00 uur. Via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-45734984. Je kunt naar dat nummer een appje sturen, of de voicemail inspreken.  
Voorwaarden voor aanmelden  Geen verkoudheidsklachten of koorts, of andere klachten die op corona zouden kunnen wijzen. 
Gegevens bij aanmelding  Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het aantal personen dat je aanmeldt. Mensen uit dezelfde huishouding mogen bij elkaar zitten. 
Bevestiging  Je krijgt van ons uiterlijk vrijdagmorgen bericht terug. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, komen de overige mensen op de reservelijst. Die krijgen dan voorrang op de zondag daarna. Mensen die nog niet eerder geweest zijn krijgen voorrang op degenen die wel al een of meerdere kerkdiensten hebben meegemaakt.
Afmelden  Wanneer je je hebt aangemeld en je aanmelding is bevestigd, en je kunt toch onverhoopt niet naar de dienst komen, wordt je gevraagd je af te melden. Ook dit kan weer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06- 45734984.