Startzondag ‘Van U is de toekomst’ 26 september

Op zondag 26 september willen we de startzondag vieren. De start van een nieuw seizoen kerkenwerk, maar ergens ook de herstart van ons kerk-zijn na een lange periode van beperkingen door corona. Nog zijn de beperkingen niet helemaal verdwenen, maar we hebben goede hoop op nieuwe mogelijkheden voor ontmoeting en samenzijn. Er is een plan A en een plan B voor de startzondag, waarbij we heel erg hopen dat plan A door kan gaan. En dat is samen vieren en ontmoeten buiten op het terrein van Wiger en Fotine Hellema (Doniaweg 15, Hallum). Het korps Crescendo uit Hijum komt dan zijn muzikale medewerking verlenen. Hoe fantastisch zou dat zijn!!

Plan B is voor het geval het weer roet in het eten gooit. Dan gaan we binnen in onze beide kerken vieren. Ook fijn, maar we vieren liever allemaal samen op 1 locatie. In beide gevallen beginnen we met koffie met iets lekkers (gebakken door een aantal gemeenteleden, zie het bericht hierboven), en gaan we in het middelste deel van de viering actief samen aan de slag om een code te kraken richting de toekomst. Wanneer we buiten kunnen vieren, sluiten we af met een drankje en een hapje.

Opgeven is niet nodig. We willen zoveel mogelijk mensen welkom heten op deze zondagmorgen. Het ziet er naar uit dat de anderhalve meter nog steeds gehandhaafd zal moeten worden, en we gaan er van uit dat iedereen zich daar dan ook aan houdt, maar mét deze beperking hopen we er een feestelijk samenzijn van te maken.

De commissie voor de startzondag: Klaarke Grasman, Tjallie Plantinga, Doet Westerhof, Reinie van der Wal en Jeannette van den Boogaard