Wensen in de wensboom

Bijna 3 jaar geleden hingen we de wensboom aan de buitenmuur van De Hoeksteen. Een plek voor iedereen uit ons dorp om een wens te doen voor iemand anders. De wensen konden in de brievenbus worden gedaan en kwamen vervolgens op een bordje aan de boom te hangen. En wie de wensen las en dacht: daar kan ik aan meehelpen, kon dan contact opnemen.

In de loop der jaren zijn er heel wat wensen gedeeld en vervuld. Mensen zijn met elkaar in contact gebracht, hebben samen gegeten of iets ondernomen, elkaar geholpen bij het computeren of hebben iemand een prachtige dag uit bezorgd. Er zijn klussen verricht voor wie dat zelf niet kon, en er zijn heel veel spullen verzameld voor mensen die daar zelf niet voor konden zorgen. Prachtig! Ondertussen sleet de wensboom steeds een beetje verder in weer en wind en werden er 2 brievenbussen opgeblazen.

We hebben nu besloten om de boom van de buitenkant van de kerk te halen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we er van uitgaan dat er geen wensen meer zijn of kunnen komen. Wanneer er een wens is, mag die nog altijd worden doorgegeven aan één van de pastores. Zij zorgen dan dat de wens bekend wordt gemaakt en dat mensen kunnen reageren om mee te helpen de wens te vervullen. Dus heb je een wens voor een ander: geef het dan door, dan gaan we er mee aan de slag!