We mogen weer zingen!

Voor de 2e keer vieren we vanmorgen (zondag 12 juli) weer samen. Er hebben zich buiten het ‘kerkteam’ (iedereen met een taak) wederom ruim 30 mensen aangemeld. Fijn!

In de afgelopen week werden de nieuwe richtlijnen bekend met betrekking tot het zingen in de kerk. Op basis van de uitkomsten van 2 onderzoeken (van het RIVM en van een kerkelijke werkgroep) kan er onder voorwaarden weer veilig gezongen worden. Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat de Hoeksteen ruim en hoog is, waardoor het aantal kubieke meters groot genoeg is om met 65 kerkgangers (het maximum op anderhalve meter) samen te kunnen zingen. Wij krijgen volgens de richtlijnen zonder meer groen licht, en dat stemt ons dankbaar.

Voor de kerkenraad staat voorop dat een ieder die de kerkdienst bij wil wonen dat in alle veiligheid moet kunnen doen. We hopen op een gezegende dienst, met de mensen in de kerk én de mensen die thuis meeluisteren (en meezingen).

Zondag 5 juli weer samen vieren

Het is de eerste zondag dat we weer met meer mensen in de kerk gaan vieren. We hopen uiteraard dat u mee gaat doen. Door de anderhalvemeter-maatregel kunnen er maximaal 64 mensen in de Hoeksteen en moeten we werken met een aanmeldingssysteem. Het gaat tegen het principe van een gastvrije kerk in, maar het kan (nog) niet anders. Naast de mensen die een taak hebben in de dienst waaronder een team van coördinatoren gaan we de eerste zondagen uit van 50 overige kerkgangers. Aanmelden kan per zondag van maandagmorgen tot woensdagavond 18.00 uur via de email (dat heeft de voorkeur): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 06-45734984. Doet u mee?

 

Gebruiksplan PGM vanaf 1 juli

Wij volgen het Protocol erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten dat is gepubliceerd door de PKN (zie (www.steunpuntkerkenwerk.nl/coronaprotocol). Het gebruiksplan van de PGM is een uitwerking van dat protocol. De regelgeving is aan sterke verandering onderhevig. Ons gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.

Vanaf 1 juli 2020 mogen kerkdiensten met een maximum van 100 personen (exclusief medewerkers) gehouden worden volgens de richtlijnen RIVM. We gebruiken de periode van 1 juli tot en met 1 augustus 2020 als oefenperiode waarna we evalueren en bijstellen; Als de richtlijnen van het RIVM dit toelaten zullen we het plan aanpassen aan de dan geldende maatregelen.  

Gebruiksplan PGM

Vieringen na 1 juli

In deze weken zijn we bezig met de voorbereidingen voor wanneer we na 1 juli weer met een groep kerkgangers kunnen vieren. Iets waar we ons zeer op verheugen. Tegelijkertijd worden we ons er steeds meer van bewust hoeveel beperkingen er ook dan nog zijn. Beperkingen waar we niet blij van worden, maar die vooreerst nodig zijn. In de komende week wordt bij alle gemeenteleden een brief bezorgd waarin wordt uitgelegd hoe een en ander in zijn werk zal gaan. Alle lof en dank aan de wijkteams die na de Paasen Pinkstergroet ook deze brief weer willen bezorgen.

Oproep zangers/zangeressen/muzikanten!!

Nu we in de zomer wel weer samen naar de kerk mogen, maar daar nog geen samenzang mogelijk is, willen we evengoed ruimte maken voor muziek en zang in de diensten. We denken aan 1 of 2 zangers/zangeressen per viering die voor ons de liederen zingen. Daarnaast zou het natuurlijk prachtig zijn als we wat kunnen variëren met de muziek in de diensten.

Daarom een oproep aan jullie allemaal: wie wil er in de zomerdiensten wel een keer komen zingen, alleen of met iemand anders? En wie bespeelt er een instrument en zou het leuk vinden om een muzikale bijdrage te leveren in een van de diensten? We hopen echt op een heleboel spontane reacties!!! Opgeven kan bij ds. Jeannette van den Boogaard.