Goodiebag maart 2021

Ook in de maand maart is er weer een nieuwe Goodiebag in omloop in onze gemeente. Met weer voor elk wat wils, jong en oud kan er mee aan de slag! Hierbij de inhoud van deze maand:

Goodie Bag#6 inhoud

Brief bij de Goodiebag

(S) Amen 3 creatieve gebedsvormen

Aan de slag met de levensparels

Levensparels

Geef ons heden teveel brood

God laat alles groeien

GoodieBag #6- Kiemkracht

GoodieBag #6- Liedjes

Ik bid van harte voor

Kaarten februari

Kaarten op tafel

Kleurplaat lees je bijbel, bid elke dag

PREEKBINGO

Bijsluiter preekbingo

Regenboogspel

Aan de gemeente: wel voorzangers, nog geen 30 kerkgangers

Donderdagavond 25 februari kwam onverwacht het bericht dat de landelijke kerk (PKN) aangeeft dat de kerken met onmiddellijke ingang weer maximaal 30 bezoekers kunnen ontvangen (exclusief kerkteam), mits er vooraf reservering is en triage (checken gezondheidstoestand van de bezoekers). We werden verrast door dit bericht, dat vooral is gebaseerd op de wens de kerken perspectief te bieden na een al zo lange periode van niet samen kunnen komen. Daarom wordt de deur naar voorzichtige versoepelingen opengezet. Er zijn geen gewijzigde maatregelen en er is uiteraard nog steeds een situatie van lockdown.

Als kerkenraad van de PGM hebben we onze verantwoordelijkheid gewogen en gemeend iets meer tijd te moeten nemen om te onderzoeken of we het op dit moment verantwoord vinden om dan nu meteen van start te gaan met het verwelkomen van kerkgangers in de diensten. Het weegt mee dat er in de maatschappij nergens anders een stap als deze gezet kan worden, en dat meer ruimte ook meer risico betekent. Een risico waarvoor wij de verantwoordelijkheid dragen, en daarom willen we die goed doordenken.

Daarom hebben we er voor gekozen te wachten tot de persconferentie van 8 maart. Op 9 maart komen we als kerkenraad weer bij elkaar, en dan besluiten we of we vanaf zondag 14 maart weer zullen starten met maximaal 30 kerkgangers. We houden jullie op de hoogte via de Zondagsgroet en de sociale media. Wel vinden we het verantwoord om per direct weer te beginnen met voorzangers. Dus meteen deze zondag zal er weer zang klinken vanuit de kerk.

We blijven alle diensten uitzenden via Kerkdienstgemist.nl en de Lukasontvangers.

En er zijn zo lang de lockdown duurt geen bijeenkomsten (vergaderingen e.d.) in onze gebouwen.

De kerkenraad

Mobiel Samuël en erg grote oren

In de ochttenddienst van zondag 24 januari gaat het over Samuël. Voor de kinderen is er een mooie mobiel te maken. En voorganger Johan Helfferich had het in de dienst ook nog over grote oren. Klik maar op bijgaande linkjes en print de bestandjes uit. Lekker knutselen maar!

Mobiel Samuël

Grote oren

Filmpjes voor de Kerstdagen

Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst 2020 in Hallum is anders dan andere jaren. Toch is deze avond de Boodschap hetzelfde als al die andere jaren. Kijk maar eens naar het volgende filmpje door te klikken op de foto.

 

Kinderen van It Fundamint

De kinderen van It Fundamint vertellen in bijgaand filmpje wat het Kerstfeest voor hen betekent en in eigen woorden waar wij tijdens deze dagen aan denken. Klik op de foto om het filmpje te starten.

 

Ere Zij God

De oproep om als gemeenteleden het Ere zij God met elkaar te gaan zingen leverde een flink aantal filmpjes op. Daarvan is een mooie compilatie gemaakt en door op onderstaande foto te klikken wordt nog maar weer eens duidelijk dat er in onze gemeente veel zangtalent aanwezig is. Ondersteund door organist Harry Maring die op ons eigen Van Gruisen-orgel de melodie speelt presenteren wij trots ons PGM-koor!

 

KerkTV via Kerkdienstgemist.nl

Begin november heeft de kerkenraad besloten dat we de bijzondere kerkdiensten ook via Kerk TV gaan uitzenden. Inmiddels zijn er een aantal diensten via YouTube uitgezonden en hebben we veel positieve reacties daarover ontvangen. Daarom is besloten om hiermee door te gaan en hebben we als gemeente apparatuur aangeschaft zodat wij dan zelf bepaalde kerkdiensten kunnen uitzenden.

Na installatie van de apparatuur deze week en een test-uitzending kunnen we op zondag 20 december proefdraaien en voor het eerst zelf een kerkdienst via Kerkdienst Gemist uitzenden. Tot dusverre was het zo dat je de kerkdiensten via Kerkomroep kon beluisteren en dit blijft de eerste maanden ook nog mogelijk. Daarnaast is het vanaf zondag 20 december dus mogelijk de kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren (alle diensten) en te bekijken (bijzondere diensten).

Natuurlijk is dit voor ons eerst ook allemaal nieuw hoe we met deze apparatuur om moeten gaan, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we na een tijdje inwerken een goede registratie van de kerkdiensten bij u thuis kunnen brengen.

Wij houden u de komende tijd via de Zondagsgroet op de hoogte van onze ervaringen met het uitzenden van de kerkdiensten via KerkTV. Als u reacties of vragen hebt daarover kunt u die sturen naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk is het zo dat als er hulp nodig is wij u deze hulp zullen bieden.

Ook hierover komt meer informatie op de Zondagsgroet.

De PR Commissie

 

Veilig kerk-zijn - de afspraken

De huidige afspraken zijn:

Kerkdiensten:

• het aantal kerkgangers wordt beperkt tot 30 mensen (exclusief medewerkers)

• geen samenzang (voorzang is wel mogelijk)

• bij binnenkomst tot aan de zitplaats een mondkapje te dragen (heeft u zelf geen mondkapje dan kunt u bij de ingang een mondkapje krijgen)

Andere bijeenkomsten:

 het advies van de overheid is: blijf zoveel mogelijk thuis. Dus de eerste vraag bij andere kerkelijke bijeenkomsten dan de kerkdienst is: kan het wachten, of kan het online?

 als dat echt niet kan, kunnen groepen nog terecht in de Rode Zaal (maximaal 8 personen) of in de Koarte Gaarde (maximaal 6 personen). Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften: bij klachten thuisblijven, handen ontsmetten bij binnenkomst, te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren en iedereen vanaf 13 jaar draagt bij verplaatsingen binnen een mondkapje. Zingen is in deze ruimtes niet toegestaan. En na afloop van de bijeenkomst moeten alle tafels, stoelen en deurkrukken worden gedesinfecteerd.

 thuis afspreken kan niet

We zijn heel blij met hoe het tot nu toe is gegaan met het handhaven van alle maatregelen en we roepen u dringend op de veiligheidsvoorschriften met ernst in acht te blijven nemen. Bij klachten thuisblijven, bij binnenkomst de handen ontsmetten en te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren.