Zondag 13 juni net-niet-helemaal-tentdienst

Normaal gesproken hadden we op zondag 13 juni onze 3e tentdienst gevierd. Net als vorig jaar kan dat ook dit jaar niet. Maar we willen het niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan en organiseren daarom op 13 juni op de geplande tijd van 19.00 uur ‘s avonds een bijzondere dienst. Op verschillende locaties tegelijk (met maximaal 30 kerkgangers exclusief kerkteam), verbonden met elkaar. Alle leeftijden van harte welkom!

Voor het thema hebben we ons laten inspireren door een actie waar de jongeren van de 12+- kerkmix mee bezig zijn: producten inzamelen voor de Buurvrouw&Buurvrouw-bus. Deze bus rijdt rond door Leeuwarden en omstreken met aandacht, een luisterend oor, een bakje koffie, producten en maaltijden voor mensen met een kleine portemonnee, eenzamen (jongeren en ouderen), zieken en dak-& thuislozen. 

De B&B-bus rijdt op 13 juni heen en weer tussen onze locaties en ook wij kunnen allemaal producten aanleveren. Deze producten zijn meer dan welkom: shampoo, douchegel, deodorant, aftershave, tandenborstel, tandpasta, herenonderbroeken (nieuw!), sokken (vanaf maat 39, ook nieuw!), flesjes drinken (géén prik), aardappels, pasta, rijst, bruine bonen en houdbare melk.

In de dienst zullen we ook voor de B&B-bus collecteren. Van de opbrengst van de collecte zullen we cadeaubonnen kopen van verschillende supermarkten, zodat ze daar boodschappen kunnen doen (vooral verse producten) voor de maaltijden die worden gekookt en rondgebracht. De andere collecte in de dienst is voor de bestrijding van de onkosten.

Aanmelden voor deze dienst kan vanaf nu, via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.nr. 06-45734984. We wachten hiermee niet zoals anders tot de laatste week, zodat we tijdig in kunnen schatten hoeveel mensen er willen komen. Wacht dus niet met aanmelden, maar doe dat zo snel mogelijk!

Goodiebag mei 2021

Ook in de maand mei is er weer een nieuwe Goodiebag in omloop in onze gemeente. Met weer voor elk wat wils, jong en oud kan er mee aan de slag! Hierbij de inhoud van deze maand:

Infobrief Pinksteren

Geroepen om op weg te gaan

Werkbeschrijving bloemschikking Pinksteren - Goodie bag

PinksterParty en Co

Pinkstergroet

Pinksteren uitgelegd met Lego

Over inspiratie gesproken

Huh, wattuh

Het ongrijpbare Pinksterfeest

God jaagt zijn Geest door mensenland

Flying_flames goodie bag

Feest van hoop

 

Vragen Gebouwencommissie aan de gemeente

Tijdens de gemeenteavond is een PowerPoint presentatie getoond, waarin op het eind twee belangrijke vragen gesteld zijn nl. :

1. Kunt u zich / kun jij je vinden in de gedachtenlijn van dit onderzoek waarbij de meest logische optie lijkt om met de Sint Maarten verder te gaan en dus de Hoeksteen af te stoten?

2. Wil de gemeente 100% eigenaar blijven van de Sint Maarten of is deelneming van buiten (dorp en/of Boei) acceptabel?

De reacties vanuit de gemeente zijn zo belangrijk, omdat de gebouwencommissie graag mandaat van de gemeente wil om, hetzij door te gaan met het uitwerken van de genoemde richting, dan wel van de gemeente te horen dat ze een andere richting moet kiezen. Zoals aangegeven kan de gemeente reageren met vragen en opmerkingen tot 29 april. Daarna zal de gebouwencommissie de vragen beantwoorden en met de kerkenraad overleggen hoe verder te gaan en wanneer een eventuele volgende gemeenteavond te organiseren.

Reageren kan naar:

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres: de Pream 4 (t.a.v. de gebouwencommissie)

Ook kunt u de leden van de gebouwencommissie persoonlijk vragen. Dit zijn :

Wietske Houtsma-Terpstra, Hanna Bremer-Kuiphof, Welmoed Jansma-Hellema, Thijs Bolhuis, Siebe Post, Piet Bremer en Doeke Hellema.

Gemeenteavond 22 april

Hierbij nodigt de kerkenraad u uit om de gemeenteavond digitaal bij te wonen op donderdag 22 april ’s avonds om 19.45. U kunt deze vergadering bijwonen door op Kerkdienstgemist.nl af te stemmen, net zoals u de erediensten op zondagmorgen volgt. Voor wie die mogelijkheid niet hebben, is het ook mogelijk mee te luisteren via Kerkomroep.nl.

De jaarrekeningen kunnen van tevoren worden opgevraagd en ingezien; dit kan bij onze scriba Klaarke Grasman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) vanaf zaterdag 17 april. Alleen wie niet de mogelijkheid heeft om mee te kijken, kan van tevoren de papieren versie van de presentatie van de gebouwencommissie opvragen. Die wordt dan vlak voor aanvang bij u thuisgebracht. Opvragen kan bij Piet Bremer (06-21562601).

De agenda luidt als volgt : 

1. Opening

2. Jaarrekeningen kerk en diaconie

3. Presentatie van de gebouwencommissie

4. Sluiting

 

Uiteraard is het goed om te vernemen hoe onze gemeente zich het afgelopen jaar financieel door het lastige corona-jaar heeft weten te slaan. Voor wie vragen heeft bij de jaarrekeningen, is er tijdens de gemeenteavond gelegenheid om te bellen met de kerktelefoon: 06-45734984. Dan worden uw vragen zo mogelijk direct beantwoord. Voor wie ná de gemeenteavond nog een vraag wil stellen, staan onder deze uitnodiging de namen en adressen.

De kerkenraad wil daarnaast uw bijzondere aandacht vragen voor de presentatie van de gebouwencommissie. Deze commissie is zoals bekend al enkele jaren aan het onderzoeken hoe onze gemeente financieel de toekomst in kan gaan. Tijdens de laatste gemeenteavond in november 2019 heeft de gemeente, toen nog fysiek aanwezig, uitgesproken dat pastoraat belangrijker is dan de gebouwen waar we gebruik van maken. Dus heeft de commissie om een passend advies te kunnen geven, onderzocht welke de mogelijkheden zijn om de behoeften van de gemeente, zoals het houden van erediensten, elkaar ontmoeten, vergaderlocaties, etc., te vertalen naar de praktische inrichting van gebouwen met als doelstelling een sluitende begroting. Het zal duidelijk zijn dat dit uiteindelijk gepaard kan gaan met belangrijke besluiten, vandaar dat we u dringend willen verzoeken om deze avond aan te sluiten. Na de presentatie is er een mogelijkheid om uw vragen te stellen. We proberen deze vragen direct te beantwoorden.

Hiervoor zijn op dat moment de volgende telefoonnummers beschikbaar: Piet Bremer 0621562601 – Doeke Hellema 0653131446 - Siebe Post 0653430996. Of u mailt naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omdat deze mogelijkheid om direct te reageren of vragen te stellen zijn beperkingen heeft, zal er op deze gemeenteavond een tweede avond volgen. Zo heeft u ook na deze avond de mogelijkheid te reageren en mee te denken over de volgende stappen. U kunt schriftelijk of telefonisch uw vragen stellen, uw adviezen en meningen geven tot en met donderdag 29 april. Hieronder vindt u de verschillende telefoonnummers en een emailadres. Al deze bijdragen zullen dan worden beantwoord/behandeld op de volgende avond (een datum hiervoor wordt later bekend gemaakt), en geven richting aan het vervolg van het proces. Uiteraard betreuren we dat we belangrijke vergaderingen (nog) niet met elkaar kunnen houden, maar we hopen u desondanks in grote getale aan tv, laptop, ipad, telefoon of Lukasontvanger aan te treffen.

De kerkenraad.

 

Telefoonnummers en e-mailadressen bij de gemeenteavond:

Vóór de gemeenteavond

• opvragen jaarrekeningen: scriba Klaarke Grasman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) vanaf zaterdag 17 april.

• opvragen papieren versie presentatie gebouwencommissie (alleen voor wie niet de mogelijkheid heeft om mee te kijken!): Piet Bremer (06-21562601).

 

Tijdens de gemeenteavond:

• voor vragen bij de jaarrekeningen: de kerktelefoon, 06-45734984.• voor vragen/opmerkingen bij de presentatie van de gebouwencommissie mailt u naar: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ná de gemeenteavond (tot uiterlijk donderdag 29 april):

• m.b.t. jaarrekening diakonie: Tjitte Fennema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• m.b.t. jaarrekening kerkrentmeesters: Hendrik Hijma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• m.b.t. gebouwencommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Filmpje U zij de Glorie

Veel gemeenteleden hebben de afgelopen weken meegewerkt aan het maken van een filmpje voor Pasen. Gezamenlijk hebben zij een bijdrage geleverd aan het 'U zij de glorie'. Het filmpje is te bekijken door het klikken op bijgaand plaatje.