Ga aan de slag met PGM Goodie Bag!

Er een nieuwe PGM Goodie Bag samengesteld die de afgelopen week door de wijkteams is bezorgd bij verschillende adressen in de gemeente. 1/7 deel van de gemeenteleden heeft een Goodie Bag ontvangen. Iedere maand een nieuwe groep mensen! Deze mensen worden van harte uitgenodigd om met deze nieuwe Goodie Bag aan de slag te gaan. Hou het klein, maximaal 4 mensen, maar dat is prima om een goede ontmoeting met elkaar te hebben! Uiteraard is het ook prima om samen in een gezin één van de activiteiten op te pakken. Er is een activiteit speciaal voor vrouwen, een onlineactiviteit, iets voor kinderen en jongeren, voor elk wat wils!

De inhoud van de Goodie Bag kunt u dit weekend ook vinden op de website. Als u niet wordt uitgenodigd is er wel volop gelegenheid om mee te doen. Op zoek naar ‘het goede leven’ zorgt voor nieuwe verhalen. We zijn op zoek naar die verhalen. De afgelopen weken hebben we de eerste verhalen gedeeld, maar deze week hebben we geen nieuwe reacties gehad. We zijn op zoek naar jullie ervaringen met de PGM-Goodiebag. Deel ze met ons zodat wij ze weer kunnen delen met de gemeente. Laten we hopen dat er veel nieuwe bijdragen komen. Jullie mogen de ervaringen doorgeven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de nieuwe Goodie Bag zit onder meer een fotowedstrijd, daar kunnen veel mensen aan meedoen. We willen u uitnodigen om dit van harte te doen!

Inhoud Goodie Bag oktober 2020

Brief Goodie-bag

Even bijkletsen

Gek van regels!

GoodieBag no2 oktober

Interview scriba van de Protestantse kerk

kaartjes goodiebag 1

kaartjes goodiebag 2

kleurplaat psalm 1

Liederenbladen

Psalm 1 popmuziek

uitleg kaartjes goodiebag

Voor de jongere kinderen God laat alles groeien

Wat maakt het leven goed

Enquête Kerkdienst opname

Zondag 4 oktober is de doopdienst live in beeld gebracht via YouTube. Op zondag 20 september hebben we een proefopname gemaakt van een andere dienst in De Hoeksteen.

U kunt deze diensten terugkijken via https://youtu.be/BCopkH6yWel en https://youtu.be/s-yZij4U8l8

Deze opnamen zijn door Ruben de Vries van Beeldkrullend voor ons verzorgd. 

Graag leggen we met het oog op de toekomst een paar vragen aan jullie voor: 

• Heeft u / heb je in de afgelopen maanden wel eens meegeluisterd via de Kerkomroep? En zo ja, hoe bevalt dat?

• Hoe heeft u / heb je het ervaren om de dienst live mee te kunnen kijken?

• Heeft het meekijken meerwaarde ten opzichte van het meeluisteren?

• Zou u / je willen dat er vaker diensten met beeld uitgezonden worden? Zo ja, naar welke diensten zou dan uw / jouw voorkeur uitgaan?

• Hoe vond u / je de kwaliteit? Heeft u / heb je nog opmerkingen bij hoe de dienst in beeld is gebracht?

• Vindt u / vind jij een (incidentele) beeldverbinding een investering waard?

• Als onze gemeente zelf apparatuur aan zou schaffen, moeten er ook mensen zijn die dat gaan bedienen. Zou u / jij daar aan mee willen doen?

Nee / Ja  

Naam + Tel.nr.: 

 

We hopen dat jullie deze vragen massaal zullen beantwoorden en terugsturen. Dat kan via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reactie graag vóór vrijdag 16 oktober retour!

Wie liever anoniem een reactie stuurt, kan die opschrijven en uitprinten en bij ds. Jeannette van den Boogaard in de brievenbus doen. 

Zondag 4 oktober meekijken via een livestream op YouTube

Voor het eerst kan onze kerkdienst zondag 4 oktober live worden meegekeken via een beeldverbinding. Gemeenteleden, familie en vrienden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, kunnen dan toch deze doopdienst meebeleven. Dat kan door op de volgende link te klikken: https://youtu.be/lao_clqZi3k

De PR-commissie wenst u allen een goede viering en een goede zondag.

P.S. Mocht u reacties hebben naar aanleiding van deze online-kerkdienst wilt u die dan per mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Startzondag 27 september

Vanwege de weersverwachtingen is de kerkdienst in de loods van Transportbedrijf de Vries, aan de Meekmawei 15. Iedereen is daar welkom om 10.00 uur. Om 10.30 uur begint de dienst.

Thema: “Wat is het leven TOV!?”

We gaan van start met het jaarthema dat in de hele Protestantse Kerk ‘Het goede leven’ is. Midden in alles wat het leven onder druk kan zetten, en midden in alle beperkingen van deze tijd, gaan we op zoek naar wat er dan nog te zeggen is over het goede leven. En natuurlijk naar hoe we daar iets van kunnen ervaren. Kom meevieren! We hopen en bidden dat het echt een dienst zal worden waar iedereen aan kan schuiven. Reserveren is niet nodig voor deze dienst. Wel noteren we namen en telefoonnummers bij aankomst. Graag je eigen stoel meenemen!. Uiteraard zetten we die keurig op anderhalve meter afstand van elkaar en komen we niet van onze plaats tijdens de dienst. Alleen zo creëren we een veilige omgeving voor iedereen. De jeugd van 12 tot 18 kan i.p.v. een stoel een kussen meenemen. Voor hen maken we een hoekje waar zij bij elkaar kunnen zitten.

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. Ook de allerkleinsten. Er is geen oppasdienst en geen bernetsjinst. Normaal gesproken zouden wij voor de koffie zorgen, maar omdat dat nu logistieke problemen oplevert, vragen we iedereen om voor zichzelf een kan koffie of thee en iets te drinken voor de kinderen mee te nemen. Dat neem je dan mee naar je zitplaats en daar kun je je stoel zo neerzetten dat je gezellig koffie kunt drinken met wie er naast je zitten. Wij zorgen voor iets bij de koffie!

En na de dienst hopen we dat jullie elkaar in kleine kring willen ontmoeten. We reiken daarvoor iets bijzonders aan. Iets dat in de komende tijd nog vaker voorbij zal komen. Misschien kunnen we elkaar niet met zijn allen tegelijk ontmoeten en kunnen we niet een hapje eten, maar …. als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan. En daar hebben we iets op bedacht. Voor thuis, in kleine groepen. En we hopen dat jullie niet alleen in groten getale naar de dienst komen, maar ook na de dienst meedoen!

Welkom allemaal!

 

Vanaf zondag 5 juli weer samen vieren

Het is de eerste zondag dat we weer met meer mensen in de kerk gaan vieren. We hopen uiteraard dat u mee gaat doen. Door de anderhalvemeter-maatregel kunnen er maximaal 64 mensen in de Hoeksteen en moeten we werken met een aanmeldingssysteem. Het gaat tegen het principe van een gastvrije kerk in, maar het kan (nog) niet anders. Naast de mensen die een taak hebben in de dienst waaronder een team van coördinatoren gaan we de eerste zondagen uit van 50 overige kerkgangers. Aanmelden kan per zondag van maandagmorgen tot woensdagavond 18.00 uur via de email (dat heeft de voorkeur): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 06-45734984. Doet u mee?

 

Gebruiksplan PGM vanaf 1 juli

Wij volgen het Protocol erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten dat is gepubliceerd door de PKN (zie (www.steunpuntkerkenwerk.nl/coronaprotocol). Het gebruiksplan van de PGM is een uitwerking van dat protocol. De regelgeving is aan sterke verandering onderhevig. Ons gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.

Vanaf 1 juli 2020 mogen kerkdiensten met een maximum van 100 personen (exclusief medewerkers) gehouden worden volgens de richtlijnen RIVM. We gebruiken de periode van 1 juli tot en met 1 augustus 2020 als oefenperiode waarna we evalueren en bijstellen; Als de richtlijnen van het RIVM dit toelaten zullen we het plan aanpassen aan de dan geldende maatregelen.  

Gebruiksplan PGM