Startzondag ‘Van U is de toekomst’ 26 september

Op zondag 26 september willen we de startzondag vieren. De start van een nieuw seizoen kerkenwerk, maar ergens ook de herstart van ons kerk-zijn na een lange periode van beperkingen door corona. Nog zijn de beperkingen niet helemaal verdwenen, maar we hebben goede hoop op nieuwe mogelijkheden voor ontmoeting en samenzijn. Er is een plan A en een plan B voor de startzondag, waarbij we heel erg hopen dat plan A door kan gaan. En dat is samen vieren en ontmoeten buiten op het terrein van Wiger en Fotine Hellema (Doniaweg 15, Hallum). Het korps Crescendo uit Hijum komt dan zijn muzikale medewerking verlenen. Hoe fantastisch zou dat zijn!!

Plan B is voor het geval het weer roet in het eten gooit. Dan gaan we binnen in onze beide kerken vieren. Ook fijn, maar we vieren liever allemaal samen op 1 locatie. In beide gevallen beginnen we met koffie met iets lekkers (gebakken door een aantal gemeenteleden, zie het bericht hierboven), en gaan we in het middelste deel van de viering actief samen aan de slag om een code te kraken richting de toekomst. Wanneer we buiten kunnen vieren, sluiten we af met een drankje en een hapje.

Opgeven is niet nodig. We willen zoveel mogelijk mensen welkom heten op deze zondagmorgen. Het ziet er naar uit dat de anderhalve meter nog steeds gehandhaafd zal moeten worden, en we gaan er van uit dat iedereen zich daar dan ook aan houdt, maar mét deze beperking hopen we er een feestelijk samenzijn van te maken.

De commissie voor de startzondag: Klaarke Grasman, Tjallie Plantinga, Doet Westerhof, Reinie van der Wal en Jeannette van den Boogaard

Koekebakkers gezocht!

Voor de startzondag op 26 september zoeken we nog een paar mensen die iets lekkers willen maken voor bij de koffie. Het maakt helemaal niet uit wát je maakt. Opgeven kan bij ds. Jeannette: 0518-419979, 06-83041604, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 19 september doopdienst: graag aanmelden!

Sinds enige tijd vieren we met 2 stoelen tussenruimte in plaats van 3. Om iets minder afstand en iets meer zitplaatsen te creëren. Als overgang naar de toekomst, waarin we hopen weer naast elkaar te kunnen zitten. Er is nu plaats voor een kleine 100 kerkgangers. Ook al hebben we nu meer ruimte, de mogelijkheid blijft bestaan dat het aantal beschikbare plaatsen al volledig bezet is als er nog kerkgangers binnenkomen. En dus ook, hoe vervelend we dat ook zouden vinden, dat er gezegd moet worden dat er geen ruimte meer is. Mocht dit voorkomen, dan hopen we op jullie begrip.

Op zondag 19 september worden 4 kinderen ten doop gehouden: Hidde Jort, Tiemen Jens en Roan Jelle Ponne, zoons van Jakob Ponne en Aukje Koolhof (Walinga’s Trije 10 in Hijum) en Marrit Eline van der Wal, dochter van Jildert en Saskia van der Wal (De Skou 5 in Hallum). Om ruimte te kunnen maken voor de gasten van de doopouders, willen we jullie vragen om je voor één keer weer aan te melden voor de kerkdienst. Er is plaats genoeg voor gemeenteleden, en dat vinden we ook belangrijk, want de doop is een feest van de hele gemeente! Dus schroom alsjeblieft niet om je aan te melden. We zouden het alleen vervelend vinden om mensen op zo’n zondag bij de deur terug te moeten sturen, vandaar dat we voor deze keer kiezen voor aanmelden. Maar wel doen, hoor!!

Aanmelden kan van maandag 13 tot en met donderdag 16 september via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-45734984. Je kunt naar dit nummer appen of de voicemail inspreken. Graag vermelden met hoeveel personen je komt en of je gebruik wilt maken van de kinderoppas (kinderen tot 4 jaar). We hopen op een zo vol mogelijke kerk.

Filmpje U zij de Glorie

Veel gemeenteleden hebben de afgelopen weken meegewerkt aan het maken van een filmpje voor Pasen. Gezamenlijk hebben zij een bijdrage geleverd aan het 'U zij de glorie'. Het filmpje is te bekijken door het klikken op bijgaand plaatje.

Filmpjes voor de Kerstdagen

Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst 2020 in Hallum is anders dan andere jaren. Toch is deze avond de Boodschap hetzelfde als al die andere jaren. Kijk maar eens naar het volgende filmpje door te klikken op de foto.

 

Kinderen van It Fundamint

De kinderen van It Fundamint vertellen in bijgaand filmpje wat het Kerstfeest voor hen betekent en in eigen woorden waar wij tijdens deze dagen aan denken. Klik op de foto om het filmpje te starten.

 

Ere Zij God

De oproep om als gemeenteleden het Ere zij God met elkaar te gaan zingen leverde een flink aantal filmpjes op. Daarvan is een mooie compilatie gemaakt en door op onderstaande foto te klikken wordt nog maar weer eens duidelijk dat er in onze gemeente veel zangtalent aanwezig is. Ondersteund door organist Harry Maring die op ons eigen Van Gruisen-orgel de melodie speelt presenteren wij trots ons PGM-koor!

 

KerkTV via Kerkdienstgemist.nl

Begin november heeft de kerkenraad besloten dat we de bijzondere kerkdiensten ook via Kerk TV gaan uitzenden. Inmiddels zijn er een aantal diensten via YouTube uitgezonden en hebben we veel positieve reacties daarover ontvangen. Daarom is besloten om hiermee door te gaan en hebben we als gemeente apparatuur aangeschaft zodat wij dan zelf bepaalde kerkdiensten kunnen uitzenden.

Na installatie van de apparatuur deze week en een test-uitzending kunnen we op zondag 20 december proefdraaien en voor het eerst zelf een kerkdienst via Kerkdienst Gemist uitzenden. Tot dusverre was het zo dat je de kerkdiensten via Kerkomroep kon beluisteren en dit blijft de eerste maanden ook nog mogelijk. Daarnaast is het vanaf zondag 20 december dus mogelijk de kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren (alle diensten) en te bekijken (bijzondere diensten).

Natuurlijk is dit voor ons eerst ook allemaal nieuw hoe we met deze apparatuur om moeten gaan, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we na een tijdje inwerken een goede registratie van de kerkdiensten bij u thuis kunnen brengen.

Wij houden u de komende tijd via de Zondagsgroet op de hoogte van onze ervaringen met het uitzenden van de kerkdiensten via KerkTV. Als u reacties of vragen hebt daarover kunt u die sturen naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk is het zo dat als er hulp nodig is wij u deze hulp zullen bieden.

Ook hierover komt meer informatie op de Zondagsgroet.

De PR Commissie