Stoppen aanmelden kerkdiensten

In de vergadering van de kleine kerkenraad hebben we afgesproken om vanaf zondag (in ieder geval voorlopig) te stoppen met het aanmelden voor de kerkdiensten. Op dit moment zijn er maximaal 60 kerkgangers (inclusief kerkteam) welkom in onze kerkdiensten. Door de onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen we niet meer mensen in het gebouw houden. De afgelopen weken hebben we gezien dat deze aantallen niet worden gehaald. Blijkbaar is de drempel te hoog om voor de woensdag al aan te geven of we naar de kerk willen komen. Daarnaast zijn we de vakantieperiode in gegaan waarbij er ook veel mensen op pad zullen gaan. Vandaar dat we tot dit besluit zijn gekomen. Kortgezegd komt het neer op de volgende aandachtspunten:

1. Mensen zijn zonder aanmeldingen welkom voor de zondagse erediensten daarbij geldt dat je thuis moet blijven bij verkoudheidsklachten, koorts of andere klachten die op corona kunnen wijzen.

2. Er kunnen 60 mensen in de kerk.

3. Vol is vol: als blijkt dat de aantallen bezoekers die naar de kerkdiensten komen groter worden dan het gewenste aantal kan het zijn dat er een moment is dat er gezegd wordt dat er niet meer in kunnen.

4. Kerkbezoekers worden bij binnenkomst geregistreerd door de coördinatoren.

5. Houd afstand van anderhalve meter tot elkaar.

6. We blijven de RIVM-regels hanteren.

Tijdens de kerkdiensten

Samenzang is sinds enige weken weer mogelijk waardoor de voorzangers niet meer nodig zijn in de eredienst. De voorzangers kunnen in een later stadium wel uitgenodigd worden bij het aanleren van een nieuw lied.