Dank-U-wel-soep op Dankdag: Elk jaar vieren we in onze gemeente op de eerste woensdag in november de dankdag voor gewas en arbeid. Een moment midden in de week dat we God danken voor wat er in ons leven groeit en bloeit, voor wat we hebben kunnen oogsten in ons werk en in ons leven, voor het goede dat ons toevalt. Dit jaar willen we soep koken van onze dank. En die dan natuurlijk met elkaar delen.

Hoe gaan we dat doen? We vragen u en jullie om op de zondag voor dankdag, zondag 3 november, ingrediënten mee te brengen voor in de soep. Prei, ui, wortelen ... maar ook van bloemkool, pompoen en courgettes kun je heerlijke soep koken! Prachtig als het producten uit je eigen oogst zijn, maar ook een bouillonblokje kan een symbool zijn voor je samengeperste dank. De meegebrachte ingrediënten worden verdeeld onder een aantal soep-kokers en die koken dan soep van onze dank.

Op Dankdag nemen ze hun pan soep mee naar de kerk (deze keer vieren we Dankdag in de Hoeksteen en beginnen we om 19.00 uur) en eten we die samen tijdens de viering. Iedereen kan ook nog wat gesmeerde broodjes meenemen, die we dan samen delen. En mocht er iets overblijven, dan delen we dat natuurlijk gewoon uit.

Wij brengen dit nu al onder de aandacht zodat jullie vast na kunnen denken over de ingrediënten. En we zoeken natuurlijk soep-kokers. Wie zou er een pan soep willen maken? Opgave graag bij ds. Jeannette van den Boogaard via telefoon, email of Whatsapp (0518- 419979, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-83041604).