Gepaste afstand en andere afspraken

Momenteel gelden in onze beide kerkgebouwen nog de volgende afspraken:

1. de handen te ontsmetten

2. elkaar geen handen geven

3. thuis te blijven als u klachten hebt, ook als dat lichte klachten zijn

4. kerkgangers kunnen nog geen eigen zitplaats uitzoeken, maar schuiven zoveel mogelijk aan (dit is om te voorkomen dat we veel voor elkaar langs en door elkaar heen lopen)

5. zo min mogelijk door elkaar in de kerkruimte te bewegen

6. collecteren bij de uitgang of zo mogelijk digitaal.

7. samenzang is mogelijk

8. we bewaren 1 stoel tussenruimte tussen mensen uit verschillende huishoudens. Direct naast elkaar gaan zitten kan alleen als je het daar samen over eens bent! De basisafspraak is: 1 stoel tussenruimte.

9. nog even geen koffie drinken na de dienst (omdat we dan allemaal op een kluitje staan en dat nog niet de bedoeling is)

10. het ventileren: de deuren van de kerk staan zo lang mogelijk allemaal open; wees daar op voorbereid nu het buiten weer kouder wordt

 

De kerkenraad

Startzondag ‘Van U is de toekomst’ 26 september

Op zondag 26 september willen we de startzondag vieren. De start van een nieuw seizoen kerkenwerk, maar ergens ook de herstart van ons kerk-zijn na een lange periode van beperkingen door corona. Nog zijn de beperkingen niet helemaal verdwenen, maar we hebben goede hoop op nieuwe mogelijkheden voor ontmoeting en samenzijn. Er is een plan A en een plan B voor de startzondag, waarbij we heel erg hopen dat plan A door kan gaan. En dat is samen vieren en ontmoeten buiten op het terrein van Wiger en Fotine Hellema (Doniaweg 15, Hallum). Het korps Crescendo uit Hijum komt dan zijn muzikale medewerking verlenen. Hoe fantastisch zou dat zijn!!

Plan B is voor het geval het weer roet in het eten gooit. Dan gaan we binnen in onze beide kerken vieren. Ook fijn, maar we vieren liever allemaal samen op 1 locatie. In beide gevallen beginnen we met koffie met iets lekkers (gebakken door een aantal gemeenteleden, zie het bericht hierboven), en gaan we in het middelste deel van de viering actief samen aan de slag om een code te kraken richting de toekomst. Wanneer we buiten kunnen vieren, sluiten we af met een drankje en een hapje.

Opgeven is niet nodig. We willen zoveel mogelijk mensen welkom heten op deze zondagmorgen. Het ziet er naar uit dat de anderhalve meter nog steeds gehandhaafd zal moeten worden, en we gaan er van uit dat iedereen zich daar dan ook aan houdt, maar mét deze beperking hopen we er een feestelijk samenzijn van te maken.

De commissie voor de startzondag: Klaarke Grasman, Tjallie Plantinga, Doet Westerhof, Reinie van der Wal en Jeannette van den Boogaard

Filmpje U zij de Glorie

Veel gemeenteleden hebben de afgelopen weken meegewerkt aan het maken van een filmpje voor Pasen. Gezamenlijk hebben zij een bijdrage geleverd aan het 'U zij de glorie'. Het filmpje is te bekijken door het klikken op bijgaand plaatje.

Filmpjes voor de Kerstdagen

Kerstnachtdienst

Kerstnachtdienst 2020 in Hallum is anders dan andere jaren. Toch is deze avond de Boodschap hetzelfde als al die andere jaren. Kijk maar eens naar het volgende filmpje door te klikken op de foto.

 

Kinderen van It Fundamint

De kinderen van It Fundamint vertellen in bijgaand filmpje wat het Kerstfeest voor hen betekent en in eigen woorden waar wij tijdens deze dagen aan denken. Klik op de foto om het filmpje te starten.

 

Ere Zij God

De oproep om als gemeenteleden het Ere zij God met elkaar te gaan zingen leverde een flink aantal filmpjes op. Daarvan is een mooie compilatie gemaakt en door op onderstaande foto te klikken wordt nog maar weer eens duidelijk dat er in onze gemeente veel zangtalent aanwezig is. Ondersteund door organist Harry Maring die op ons eigen Van Gruisen-orgel de melodie speelt presenteren wij trots ons PGM-koor!

 

KerkTV via Kerkdienstgemist.nl

Begin november heeft de kerkenraad besloten dat we de bijzondere kerkdiensten ook via Kerk TV gaan uitzenden. Inmiddels zijn er een aantal diensten via YouTube uitgezonden en hebben we veel positieve reacties daarover ontvangen. Daarom is besloten om hiermee door te gaan en hebben we als gemeente apparatuur aangeschaft zodat wij dan zelf bepaalde kerkdiensten kunnen uitzenden.

Na installatie van de apparatuur deze week en een test-uitzending kunnen we op zondag 20 december proefdraaien en voor het eerst zelf een kerkdienst via Kerkdienst Gemist uitzenden. Tot dusverre was het zo dat je de kerkdiensten via Kerkomroep kon beluisteren en dit blijft de eerste maanden ook nog mogelijk. Daarnaast is het vanaf zondag 20 december dus mogelijk de kerkdiensten via Kerkdienstgemist.nl te beluisteren (alle diensten) en te bekijken (bijzondere diensten).

Natuurlijk is dit voor ons eerst ook allemaal nieuw hoe we met deze apparatuur om moeten gaan, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we na een tijdje inwerken een goede registratie van de kerkdiensten bij u thuis kunnen brengen.

Wij houden u de komende tijd via de Zondagsgroet op de hoogte van onze ervaringen met het uitzenden van de kerkdiensten via KerkTV. Als u reacties of vragen hebt daarover kunt u die sturen naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijk is het zo dat als er hulp nodig is wij u deze hulp zullen bieden.

Ook hierover komt meer informatie op de Zondagsgroet.

De PR Commissie

 

Veilig kerk-zijn - de afspraken

De huidige afspraken zijn:

Kerkdiensten:

• het aantal kerkgangers wordt beperkt tot 30 mensen (exclusief medewerkers)

• geen samenzang (voorzang is wel mogelijk)

• bij binnenkomst tot aan de zitplaats een mondkapje te dragen (heeft u zelf geen mondkapje dan kunt u bij de ingang een mondkapje krijgen)

Andere bijeenkomsten:

 het advies van de overheid is: blijf zoveel mogelijk thuis. Dus de eerste vraag bij andere kerkelijke bijeenkomsten dan de kerkdienst is: kan het wachten, of kan het online?

 als dat echt niet kan, kunnen groepen nog terecht in de Rode Zaal (maximaal 8 personen) of in de Koarte Gaarde (maximaal 6 personen). Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften: bij klachten thuisblijven, handen ontsmetten bij binnenkomst, te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren en iedereen vanaf 13 jaar draagt bij verplaatsingen binnen een mondkapje. Zingen is in deze ruimtes niet toegestaan. En na afloop van de bijeenkomst moeten alle tafels, stoelen en deurkrukken worden gedesinfecteerd.

 thuis afspreken kan niet

We zijn heel blij met hoe het tot nu toe is gegaan met het handhaven van alle maatregelen en we roepen u dringend op de veiligheidsvoorschriften met ernst in acht te blijven nemen. Bij klachten thuisblijven, bij binnenkomst de handen ontsmetten en te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren.