Voor de kinderen - 6e zondag 40dagentijd

In de kerk ligt een groot boek. Het hoort bij het 40dagenproject. 'Een teken van leven', heet het. Het gaat over God. En over hoe God het volk Israël bevrijdt uit Egypte. Die verhalen zouden we lezen in de kerk, op de 7 zondagen van de 40dagentijd. En we zouden elkaar vertellen van tekens van leven. Van God en van mensen. Maar ja, nu kunnen we door corona niet naar de kerk. Dus kunnen we ook niet elke week samen in het boek kijken.

Daarom hebben we iets bedacht. Elke zondag zien jullie hier 2 bladzijden uit het boek. Eentje met een plaat die bij het verhaal uit de bijbel hoort. En op de andere bladzijde staan allemaal dingen die we anders bij de bernetsjinst hadden gedaan. Die kun je nu thuis doen! Veel plezier ermee!

Oh, en gelukkig hebben jullie allemaal ook een klein boekje thuis gekregen, met een bladzijde voor elke dag van de 40dagentijd. Vandaag staat bijvoorbeeld: Geef iemand een teken van leven. Nou, dat kan eigenlijk iedereen nu goed gebruiken. Dus... doen!

Zondag 5 april, een bericht van dominee Jeannette:

Ook vandaag weer voor jullie de platen van het projectboek bij de 40dagentijd. Kunnen jullie meekijken, ook nu we niet naar de kerk kunnen en er geen bernetsjinst is. Het gaat vandaag over 'Wordt het nu anders?'. Over je gevangen voelen en over wanneer je je vrij voelt. Dankjewel voor jullie reacties op de vraag!

Enneh...wie van jullie maakte deze week palmpaasstok? Zet je hem voor raam vandaag? Of stuur een foto van jou met je stok.