Steek een kaarsje aan op zaterdag 21 november

Dit weekend gedenken we in onze Protestantse Gemeente Mariëngaarde de overledenen van het afgelopen jaar. Voor iedereen die dat wil is er gelegenheid om zaterdagmiddag een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan iemand die je verloor, nog maar pas of al langer geleden. Wie wil, kan ook een naam opschrijven; die naam zullen we dan op zondagmorgen 22 november laten klinken in de gedachtenisdienst. Deze dienst begint om 9.30 uur en is live mee te kijken via https://youtu.be/MCvw3fBtT7U

We hopen dat iedereen zich zaterdag 21 november welkom weet om een kaarsje aan te komen steken. Wel graag een mondkapje dragen en uiteraard anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren.

Veilig kerk-zijn - de afspraken

De huidige afspraken zijn:

Kerkdiensten:

• het aantal kerkgangers wordt beperkt tot 30 mensen (exclusief medewerkers)

• geen samenzang (voorzang is wel mogelijk)

• bij binnenkomst tot aan de zitplaats een mondkapje te dragen (heeft u zelf geen mondkapje dan kunt u bij de ingang een mondkapje krijgen)

Andere bijeenkomsten:

 het advies van de overheid is: blijf zoveel mogelijk thuis. Dus de eerste vraag bij andere kerkelijke bijeenkomsten dan de kerkdienst is: kan het wachten, of kan het online?

 als dat echt niet kan, kunnen groepen nog terecht in de Rode Zaal (maximaal 8 personen) of in de Koarte Gaarde (maximaal 6 personen). Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften: bij klachten thuisblijven, handen ontsmetten bij binnenkomst, te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren en iedereen vanaf 13 jaar draagt bij verplaatsingen binnen een mondkapje. Zingen is in deze ruimtes niet toegestaan. En na afloop van de bijeenkomst moeten alle tafels, stoelen en deurkrukken worden gedesinfecteerd.

 thuis afspreken kan niet

We zijn heel blij met hoe het tot nu toe is gegaan met het handhaven van alle maatregelen en we roepen u dringend op de veiligheidsvoorschriften met ernst in acht te blijven nemen. Bij klachten thuisblijven, bij binnenkomst de handen ontsmetten en te allen tijde anderhalve meter afstand bewaren.

Geluidskwaliteit kerkdiensten via Kerkomroep en Kerk-tv

Onze technische mensen doen elke zondag hun uiterste best om het geluid te regelen in de kerk en thuis voor de mensen die meeluisteren via de Kerkomroep. Toch horen ze na afloop van een dienst dat het geluid thuis niet goed overkomt. Om hier verbetering in aan te brengen zal de geluidsapparatuur en bedrading vernieuwd moeten worden.

Afgelopen dinsdag heeft de kerkenraad besloten om naast het vernieuwen van de apparatuur ook een camera aan te schaffen zodat de (bijzondere) diensten kunnen worden uitgezonden met beeld én geluid. Duidelijk is dat dit niet van de ene op de andere dag geregeld is en daarvoor vragen we uw begrip. Zo hopen we dat in het nieuwe jaar een ieder met veel luister- en kijkplezier de diensten kan volgen.

U kunt de diensten die tot nu toe met beeld zijn opgenomen terugkijken via https://youtu.be/BCopkH6yWel en https://youtu.be/s-yZij4U8l8

Ga aan de slag met PGM Goodie Bag!

Er een nieuwe PGM Goodie Bag samengesteld die de afgelopen week door de wijkteams is bezorgd bij verschillende adressen in de gemeente. 1/7 deel van de gemeenteleden heeft een Goodie Bag ontvangen. Iedere maand een nieuwe groep mensen! Deze mensen worden van harte uitgenodigd om met deze nieuwe Goodie Bag aan de slag te gaan. Hou het klein, maximaal 4 mensen, maar dat is prima om een goede ontmoeting met elkaar te hebben! Uiteraard is het ook prima om samen in een gezin één van de activiteiten op te pakken. Er is een activiteit speciaal voor vrouwen, een onlineactiviteit, iets voor kinderen en jongeren, voor elk wat wils!

De inhoud van de Goodie Bag kunt u dit weekend ook vinden op de website. Als u niet wordt uitgenodigd is er wel volop gelegenheid om mee te doen. Op zoek naar ‘het goede leven’ zorgt voor nieuwe verhalen. We zijn op zoek naar die verhalen. De afgelopen weken hebben we de eerste verhalen gedeeld, maar deze week hebben we geen nieuwe reacties gehad. We zijn op zoek naar jullie ervaringen met de PGM-Goodiebag. Deel ze met ons zodat wij ze weer kunnen delen met de gemeente. Laten we hopen dat er veel nieuwe bijdragen komen. Jullie mogen de ervaringen doorgeven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de nieuwe Goodie Bag zit onder meer een fotowedstrijd, daar kunnen veel mensen aan meedoen. We willen u uitnodigen om dit van harte te doen!

Inhoud Goodie Bag oktober 2020

Brief Goodie-bag

Even bijkletsen

Gek van regels!

GoodieBag no2 oktober

Interview scriba van de Protestantse kerk

kaartjes goodiebag 1

kaartjes goodiebag 2

kleurplaat psalm 1

Liederenbladen

Psalm 1 popmuziek

uitleg kaartjes goodiebag

Voor de jongere kinderen God laat alles groeien

Wat maakt het leven goed

Zondag 4 oktober meekijken via een livestream op YouTube

Voor het eerst kan onze kerkdienst zondag 4 oktober live worden meegekeken via een beeldverbinding. Gemeenteleden, familie en vrienden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, kunnen dan toch deze doopdienst meebeleven. Dat kan door op de volgende link te klikken: https://youtu.be/lao_clqZi3k

De PR-commissie wenst u allen een goede viering en een goede zondag.

P.S. Mocht u reacties hebben naar aanleiding van deze online-kerkdienst wilt u die dan per mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.