Bernetsjinst De Reinbôge

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Algemeen
 
Elke zondagochtend is er bernetsjinst voor de kinderen van de basisschool in de leeftijd van  4 jaar tot  12 jaar, groep 1 tot en met groep 8. Voor het begin van de "Dienst van het Woord" wordt het kinderlied gezongen en onder het naspel gaan de kinderen met de leiding naar hun eigen ruimten. De kinderen krijgen van de voorganger het licht mee in een lantaarntje. De voorganger steekt dit licht aan met het licht van de Paaskaars. Tijdens de collecte komen beide groepen weer terug in de kerk. 
 
In de eigen ruimte wordt iedere zondag een bijbelverhaal verteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methode Kind op Zondag en Bonnefooi. Na het verhaal praten we er over met elkaar. Bij elk verhaal/thema hoort een verwerking. Dit kan zijn: een kleurplaat, werkje, puzzel, gesprekje, spelletje of soms een toneelstukje enz. En natuurlijk worden er liedjes gezongen. Kortom het is een hele gezellige dienst!
 
 
Collecte
 
Tijdens de bernetsjinst hebben beide groepen hun eigen collecte. 
 
Project Veertigdagentijd

Wie? Wat? Waar! Op zoek naar wie Jezus is

Wie is Jezus? Die vraag komt iedere week terug in de verhalen die we dit jaar op weg naar Pasen lezen. Tijdens de Bernetsjinst volgen we het 40-dagenproject van Bijbelbasics. We gaan op zoek naar antwoorden op de vraag wie Jezus is? Het gaat daarbij steeds om deze vragen:

• Wie is hij toch?

• Wat denken de mensen om Jezus heen?

• En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?

Elke zondag van de 40-dagentijd maken we in de kerk een venster van een kerkraam open. waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt het iedere zondag steeds beter zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn.

Om thuis ook aan de slag te gaan met het 40-dagenproject is er een boekje beschikbaar en ook een kerkraam. Wil je zo’n leuk boekje en kerkraam voor thuis? Stuur dan even een berichtje naar Baukje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-20162620). Gaan jullie ook mee op zoek naar wie Jezus is?

En dan nog even iets voor in de agenda: zondag 12 maart willen we weer een Bernetsjinst XXL houden! Hierover in de volgende Tsjerkepraat meer.

12+ Kerk

Elke 1e zondag van de maand is er 12+ kerk van 9.30 tot 10.30 uur. We verzamelen altijd 9.30 uur bij de ingang van De Hoeksteen en lopen dan samen gezellig naar onze eigen locatie. Daar gaan we interactief bezig met een mooi (bijbels) thema. We hopen jullie daar te treffen!

Voor meer informatie over bernetsjinst “De Reinbôge” kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.